Religion, Health and Wellbeing

Type: MA | 1 jaar
Taal: Engels

Wat is gezondheid? Wat is welzijn? Deze ogenschijnlijk eenvoudige vragen worden in Europa vaak vanuit een biomedisch kader beantwoord. Maar welke rol speelt religie en spiritualiteit in onze beleving van gezondheid en welzijn?

Deze interdisciplinaire opleiding onderzoekt wat het betekent om ziek dan wel gezond te zijn in pluralistische, geïndividualiseerde en technologische samenlevingen vanuit psychologische, culturele, ethische en politieke perspectieven. Dit beïnvloedt niet alleen hoe wij herstellen van een ziekte of hoe wij gezond blijven, maar ook wat wij denken wat ‘gezondheid’ überhaupt inhoudt.

Je verdiep je in ethische vragen over het levenseinde en over de dominante biomedische benadering in de zorg. Wat verstaan mensen onder goede zorg? En voor wie is die zorg ‘goed’? Je leert kritische vragen te stellen over welzijn en zorg in de diverse wereld van nu. Je krijgt les in religie en seksueel welzijn, ethiek en levenseinde, genezing en ziekte in diverse contexten en psychopathologie.

Bekijk de website