Klaas

Instelling: Tilburg University

De bachelor theologie aan de Tilburg School of Catholic Theology ervaar ik als zeer verrijkend. Niet enkel omdat je wordt ingevoerd in de laatste academische ontwikkelingen, maar ook een academische houding leert ontwikkelen en het een studie is die je persoonlijk vormt. Door de vragen die de theologie stelt is zij verwikkeld met nagenoeg alle andere wetenschapsdisciplines. In het studieprogramma wordt voldoende ruimte besteed om inzichten uit andere disciplines mee te krijgen die bijdragen aan beter theologisch onderwijs en onderzoek. Dit alles in de overtuiging dat geloof en rede elkaar aanvullen en verrijken.

De kleinschaligheid van de opleiding en het bevlogen wetenschappelijk personeel zorgen voor een dynamiek waarin vragen stellen wordt gewaardeerd. Hiermee wordt er vanuit ieder zijn eigen bijdrage gezamenlijk gezocht naar antwoorden. Niet enkel op de vragen van alle tijden, maar juist ook wat er vandaag de dag speelt in het leven van de mens, maatschappij en kerk.

De bachelor biedt een goede basis om inzicht te krijgen in de basisprincipes van de theologie en bereid je voor op aansluitende masters voor verdere verdieping en het toegroeien naar het werkveld. Theologen beperken zich niet enkel tot de wetenschap of kerk, maar vinden ook werk als geestelijk verzorger in o.a. zorginstellingen of het gevangeniswezen. Er zijn te veel mogelijkheden op hier kort op te noemen, maar de mogelijkheden voor een goed opgeleid theoloog zijn veelvuldig. De Tilburg School of Catholic Theology kan hierbij van dienst zijn!