Benjamin Lensink

Ik heb voor Theologie in Groningen gekozen omdat de opleiding hier zeer goed aangeschreven staat, en omdat het een brede klassieke universiteit is met veel mogelijkheden om aan andere faculteiten of buitenlandse universiteiten te studeren. Tijdens de studie wordt je visie op de wereld en religie constant uitgedaagd, omdat je voortdurend geconfronteerd wordt met verschillende denkwijzen, ideeรซn en geloofsovertuigingen. Zo krijgen veel mensen voor het eerst te horen hoe ingewikkeld de geschiedenis van de Bijbel eigenlijk is.
Ik ben gedurende mijn studie geรฏnteresseerd geraakt in de oudheid. Daarom ben ik op exchange geweest naar de universiteit van Bern in Zwitserland. Daar heb ik vakken gevolgd toegespitst op Grieks, antieke filosofie en de Oudheid. Ik heb veel college gehad over kosmologie, astronomie en astrologie, waardoor mijn interesse is gewekt voor het verband tussen deze disciplines en het Nieuwe Testament. Hier ga ik dan ook mijn bachelorscriptie over schrijven.
Na mijn bachelor hoop ik de master Religion and Pluralism, Ancient and Modern te gaan doen omdat ik me serieus bezig wil gaan houden met de Bijbel en diens receptie in de tijd waarin het geschreven is: de religieus diverse Romeinse keizertijd.