Josje

Instelling: Tilburg University

Nadat ik mijn middelbare school periode heb afgerond ben ik begonnen met de bachelor theologie op de TST in Utrecht. Ik koos voor deze opleiding, omdat ik mij helemaal wilde onderdompelen in het christelijke geloof. Zelf ben ik zonder het geloof opgevoed, maar desondanks ervaarde ik de bachelor als heel toegankelijk. Op de momenten dat ik bepaalde kennis miste kwamen docenten mij tegemoet en hielpen mij waar mogelijk. De opleiding is gericht op het Rooms-Katholieke geloof en is gefocust op alle takken van de theologie.

De colleges volg je in kleine klassen en er is altijd ruimte voor discussie. Je zit met mede studenten met diverse geloofsachtergronden, waarvan je ook veel leert.

Momenteel ben ik bezig met het laatste semester van de bachelor opleiding. Aangezien ik de kant van de geestelijke verzorging op wil ben ik van plan om op de TST te blijven om de theologie master te volgen. Deze heeft een uitstroomprofiel geestelijke verzorging, waarbij je stage kunt gaan lopen binnen de zorg, justitie of defensie.