Marieke Klijnstra

Ik ben religiewetenschappen gaan studeren omdat ik mensen en andere culturen beter wil leren begrijpen. Vooral het interdisciplinaire aspect van de opleiding sprak me erg aan. Ik vind het uitdagend dat je eigen wereldbeeld elke keer weer op de proef gesteld wordt en dat je gestimuleerd wordt om verder te kijken dan de minimale tentamenstof.

In mijn tweede jaar ben ik naar de UN Peace Summit for Emerging Leaders geweest omdat ik het belangrijk vind te leren van anderen. Wereldvrede is misschien erg ambitieus, maar elke stap in de goede richting is er één. Hierbij hecht ik veel waarde aan de (religieuze) dialoog. Wat me bij de Peace Summit opviel was dat er een lichte taboe lag op het woord ‘religie’ in combinatie met vredestichting. Onder andere deze waarneming neem ik terug in mijn studie en ik probeer een weloverwogen antwoord te vinden waarom dit zo is.

Na mijn bachelor overweeg ik de master Religion, Conflict and Globalization te gaan doen. Ik denk dat deze master mijn fascinatie voor politiek, religie en cultuur erg goed kan combineren. Bovendien kan ik dan aan deze toffe faculteit blijven studeren en wonen in de mooiste studentenstad van Nederland!