Sabrina Kraft

‘Elke week weer een feestje om bij de les aan te sluiten’

Twee jaar geleden ben ik tot geloof gekomen. Nu heeft God mij in de richting van deze master geleid. Wat ik hier heel bijzonder vind, is dat we als studenten zo’n diverse achtergrond hebben, en allerlei verschillende leeftijden. En toch volgen we allemaal dezelfde opleiding!

Ik probeer zoveel mogelijk van de master te leren, en dat lukt heel goed. Ik word ondergedompeld in nieuwe terminologieën, achtergronden en geschiedenis. Het is elke week weer een feestje om bij de les aan te sluiten. Deze studie heeft mij tot nu toe vooral heel veel kennis en ervaringen opgeleverd. 

Vooraf had ik vooral het beeld om veel te leren rondom het geloof, en dat is tot nu toe goed gelukt. Toch is het ook wel lastig voor mij als nieuweling in het geloof. Bepaalde ‘ballast’ die sommige andere studenten hebben, heb ik niet altijd, maar aan de andere kant ontbreekt het mij hier en daar uiteraard nog wel aan kennis. Dus ik probeer zoveel mogelijk in me op te nemen, al lukt dat niet altijd. Het is heel veel informatie die over ons studenten wordt uitgestort!

Eigenlijk best bijzonder dat het ook een geschikte studie is voor mij als redelijk onervaren christen. Ik ben nog onbevangen op sommige vlakken en kijk altijd vol verwondering naar andere gelovigen, maar ik merk ook dat mijn soms verrassende kijk op bepaalde dingen juist voor een heel leuk gesprek kan zorgen, en dat geeft weer dynamiek aan het geheel.

Juist omdat ik zo’n beperkte voorkennis heb, heb ik hier inmiddels heel veel geleerd. Bijvoorbeeld over de triniteitsleer. Machtig interessant, maar ook pittig om meteen te kunnen begrijpen als je geen christelijke achtergrond hebt. Of neem de kerkgeschiedenis: de Reformatie met al haar hervormers, inzoomend op de gereformeerde scholastiek. En wat dacht je van homiletiek, hoe kijk je naar prediking? Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dit zijn wel een aantal onderwerpen die mij enthousiast maken over deze opleiding.

Ik kan niet anders zeggen dan dat we een leuke groep studenten zijn, met goede professoren, die met hun humor de colleges ook nog eens voorzien van zowel scherpte als luchtigheid. Ik ervaar dat als erg prettig. De literatuur is absoluut pittig, en op sommige vlakken ook wel taai. Op tijd beginnen met inlezen helpt om bij te blijven bij de lessen en helpt hopelijk ook om voorbereid te zijn op het tentamen.