Thomas Ansell

Ik koos voor Religion, Conflict and Globalization in Groningen omdat ik mijn kennis ten aanzien van de rol van religie in ontwikkelingen in de maatschappij verder wilde uitbreiden.

De opleiding voldeed helemaal aan mijn verwachtingen. De staf is heel goed in het in twijfel trekken van aannames ten aanzien van religie. Daarbij zorgen ze voor gestructureerde maar levendige debatten tijdens de colleges. De opleiding is heel divers, met een mix van theorieรซn en onderzoeksmethoden uit de sociale wetenchappen, religiewetenchappen en politicologie (en nog veel meer!). De lesstof is altijd relevant en interessant en wat het zo boeiend maakt, is dat het gelinkt is aan actuele thema’s en ontwikkelingen.

Binnen de opleiding kun je je op verschillende vlakken specialiseren. Ik heb gekozen voor de specialisatie in conflict en vredesopbouw. Ik heb stage gelopen bij het International Welcome Centre North (IWCN) en de Gemeente Groningen. Dit gaf me de gelegenheid om me bezig te houden met zaken als acculturatie en migratie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie bleef ik parttime werken bij IWCN en direct na mijn afstuderen boden ze me een fulltime baan aan! Nu werk ik daar als Coรถrdinator Internationalisering. Ik wilde altijd graag in de publieke sector werken en gelukkig is Noord-Nederland vooruitstrevend zodat instellingen als de IWCN bestaan en een rol hebben in dit deel van het land.