Religie en Beleid

Instelling: Radboud Universiteit
Type: MA | 1 jaar
Taal: Nederlands
Thema's: Economie, Politiek
Vakgebieden: Rechten

Religieuze organisaties zoals kerken, scholen en zorginstellingen krijgen steeds vaker te maken met afnemend draagvlak en vragen over hun identiteit. Anderzijds krijgen maatschappelijke instellingen zoals ministeries, gemeenten, bedrijven en non-gouvernementele organisaties steeds vaker te maken met religieuze diversiteit.

In de masterspecialisatie Religie en Beleid staat deze veranderende rol van religie in het publieke domein centraal. De opleiding is uniek in Nederland: je combineert wetenschappelijke vaardigheden met een focus op de interculturele en interreligieuze beleidspraktijk.

Tijdens de cursussen leer je zelf kwalitatief onderzoek doen naar beleidsvraagstukken, bijvoorbeeld door middel van groepsinterviews. Je bekwaamt je in het schrijven van goede beleidsplannen. Daarmee heb je alle kennis en vaardigheden in huis om als beleidsmedewerker aan de slag te gaan. Tijdens de stage breng je opgedane kennis in de praktijk en kun je je voorbereiden op de arbeidsmarkt. Je onderzoeksvaardigheden ontwikkel je verder tijdens je masterscriptie.

Bekijk de website