Godsdienst en Levensbeschouwing

Type: MA (educatief) | 2 jaar
Taal: Nederlands

Wil je na je opleiding Theologie of Religiewetenschappen voor de klas staan? Met deze educatieve master verdiep je je kennis van religie en leer je om die kennis over te brengen aan middelbare scholieren.

Tijdens deze educatieve masteropleiding combineer je een inhoudelijk programma op het gebied van Theologie en Religiewetenschappen met een programma van de lerarenopleiding. Je volgt dan eerst een van de eenjarige mastertracks aan de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap. Daarna volg je de postmaster LVHO (Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs) aan de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. In dat jaar krijg je cursussen vakdidactiek, onderwijskunde en doe je onderwijskundig onderzoek. Uiteraard loop je ook stage op een middelbare school.

Heb je al een masteropleiding op het gebied van Theologie en Religiewetenschappen gedaan bij de RUG of aan een andere universiteit met als vooropleiding een bachelor Theologie of Religiewetenschappen? Dan kun je meteen de master LVHO doen.

Bekijk de website