Theologie

Type: BA | 3 jaar
Taal: Nederlands

Hoe bereid je je voor op een gesprek over de Bijbel in een plurale samenleving? Zie jij een parallel tussen christelijke ethiek en islam? Op welke manier kun je als theoloog pionieren?

Het zijn niet zomaar vragen, ze laten de connectie tussen de maatschappij en geloof zien. Bij Theologie gaat het ten diepste over verbinding. Een connectie die start bij haar wortels in het protestants-christelijk geloof. Samenzijn.

Het programma is in meerdere opzichten uniek: het is een samenwerking (joint degree) tussen de Vrije Universiteit en de Protestantse Theologische Universiteit. Daarnaast is het programma thematisch opgezet. Themaโ€™s als diversiteit, macht en gender komen uitgebreid aan de orde, alsook exegese, kerkgeschiedenis en liturgie. Door de verbinding met actuele vraagstukken worden studenten getraind vragen te stellen als: wat betekent dit voor de samenleving? Wat betekent dit voor de oecumenische gemeenschap? Wat betekent dit eigenlijk voor mijzelf? Deze eigentijdse opzet sluit perfect aan bij ontwikkelingen in onderzoek, onderwijs en samenleving. Afgestudeerden kunnen zich daardoor bij uitstek als stevig academisch geschoolde theologen ook als pioniers opstellen.

In de Keuzegids Universiteiten 2022 krijgt de joint bachelor Theologie (PThU/VU) het kwaliteitszegel โ€˜topopleidingโ€™.

Bekijk de website